News

Breevast verkoopt pand in San Francisco voor recordprijs

31 januari, 2019

Breevast heeft het kantoorpand dat het in 2014-2015 ontwikkelde aan 345 Brannan St. in San Francisco en aan Dropbox verhuurde, verkocht en geleverd aan Kilroy Realty Corp. voor USD 146 mln.

Breevast ontwikkelde het kantoor van circa 12.500 vierkante meter met bijbehorende parkeerplaatsen in het South of Market (SOMA) district in San Francisco in 2014-2015, nadat het de locatie in 2004 verwierf als parkeerterrein. Bij oplevering werd het gebouw op basis van een langjarige huurovereenkomst verhuurd aan Dropbox, waarmee het deel uit maakte van de ‘corporate campus’ van Dropbox van in totaal ongeveer 30.000 vierkante meter. Breevast werkte in dit kader samen met Kilroy Realty Corp., een in Los Angeles gevestigd NYSE genoteerd bedrijf, dat circa 17.500 vierkante meter ontwikkelde voor Dropbox.

De verkoop van het pand aan Dropbox campus mede-eigenaar Kilroy voor USD 146 mln., die plaatsvond eind december, betekent volgens Amerikaanse media een nieuwe recordhoogte in transactieprijzen per vierkante meter van kantoorruimte in San Francisco.

Naast de verkoop van het Dropbox-gebouw heeft Breevast een tweetal beleggingspanden op Wilshire Boulevard in Beverly Hills, Los Angeles onder contract voor een bedrag van USD 154,5 mln. De afwikkeling van deze aankoop zal in de komende maanden plaatsvinden.

Terug