News

ZBG en Breevast ronden verkoop met Instone af

4 oktober, 2019

ZBG en Breevast ronden verkoop met Instone af voor een van de grootste woningprojecten van Duitsland: kantoorcomplex maakt plaats voor ruim 1.200 nieuwe woningen in de populaire binnenstedelijke wijk Gallus in Frankfurt am Main

Investeringsmaatschappij ZBG Group of Companies (ZBG) en vastgoedontwikkelaar Breevast hebben een van de grootste woningprojecten van Duitsland verkocht aan de Duitse beursgenoteerde ontwikkelaar Instone Real Estate Group AG. De afronding van de verkoop betekent dat de weg voor Instone nu vrij is voor de start van de volgende projectfase voor het voorbereiden van de woningbouw aan de Frankfurtse Kleyerstrasse 94 in de populaire binnenstedelijke wijk Gallus. Het omvangrijke project beantwoordt aan de groeiende vraag naar meer woningen in de stad. 

Gebiedstransformatie naar woonwijk
De investering, bestaande uit een kantorencomplex, kwam in 2003 in het bezit van ZBG en was tot eind 2017 verhuurd aan de onderneming Avaya Inc. De investeringsbeslissing van ZBG en Breevast was gebaseerd op de observatie dat het omliggende gebied zich langzaamaan transformeerde van kantorenwijk naar een woonwijk. ZBG en Breevast speelden in op deze trend en startten een langdurige en intensieve procedure met de gemeente om het bestemmingsplan te wijzigen en de ontwikkeling van woningen mogelijk te maken. Het asset-, ontwikkel- en transactiemanagement werd verzorgd door Breevast. Wanneer het project is afgerond, zullen er ruim 1.200 woningen met een totale oppervlakte van 119.000 m2, 6.000 m2 retail en 30.000 m2 aan parkeergelegenheid zijn gebouwd.

Verkoop aan Instone Real Estate 
Omdat ZBG en Breevast hebben besloten zich met vastgoedontwikkeling op andere regio’s te concentreren, leidde de realisatie van het residentiële bestemmingsplan tot de beslissing het project te verkopen. Na een tenderprocedure, die werd begeleid door CBRE, werd gekozen voor één van Duitslands grootste ontwikkelaars, het beursgenoteerde Instone Real Estate Group AG. Na de levering van het project, zal Instone spoedig aanvangen met de woningontwikkeling.

Henk Brouwer, CEO van Breevast en directielid van ZBG zegt: “In de vastgoedwereld is in de afgelopen jaren te weinig aandacht geweest voor het ontwikkelen van stedelijke woonruimte. Dat heeft geleid tot een tekort aan woonruimte in grote steden over de hele wereld. Wij zien dit project als een geweldig voorbeeld van de strategie van Breevast om meer woningen in steden en bij stedelijke herontwikkelingen te realiseren. Dit doet Breevast ook in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, België en Luxemburg.”

Andreas Gräf, COO bij Instone zegt: “Duitse grote steden en Frankfurt am Main in het bijzonder hebben dringend behoefte aan nieuwe woningen. De transformatie van voormalige industrieterreinen of verouderde kantoorcomplexen in woningen speelt daarbij een steeds belangrijkere rol. Wij zijn verheugd dat sterke partners als ZBG en Breevast, evenals de gemeente Frankfurt, onze visie voor het Avaya-terrein delen. Instone Real Estate brengt jarenlange ervaring in de algemene ontwikkeling en volledige realisatie van grote stadswijken mee naar dit project.”

Terug