News

Breevast en HighBrook verkopen kantoorgebouw Zuidas

27 februari, 2020

AMSTERDAM, 26 februari 2020 – Breevast en HighBrook Investors hebben het kantoorpand aan de Prinses Irenestraaat  59 in Amsterdam verkocht aan internationaal vastgoedinvesteerder Nuveen Real Estate.

Het gebouw, strategisch gelegen aan de Zuidas op de hoek van de Prinses Irenestraat en de Parnassusweg, dateert uit de jaren ’70 en biedt tal van mogelijkheden tot renovatie en revitalisatie. Met een oppervlakte van ruim 14.000 vierkante meter b.v.o. (12.500 vierkante meter v.v.o.) en een naastgelegen parkeerterrein is het op gemeentelijke erfpacht gelegen pand een van de laatste objecten met renovatiepotentie in het hart van de Zuidas.    

Verkopers Breevast en HighBrook Investors verwierven het pand in april 2018 in een joint venture waarin zij ieder 50% van de aandelen hielden. Breevast was daarnaast asset manager van het object. De verkoop betrof een  transactie waarin de aandelen van de joint venture entiteit werden overgedragen aan Nuveen. 

Terug