Visie

Wij investeren in vastgoed maar, nog belangrijker, wij verwezenlijken dromen door het creëren van ideale ruimtes voor mensen, de eindgebruikers van onze investeringen. De belangrijkste motivatie voor onze investeringen is de groei in populariteit van stedelijk wonen, voornamelijk in belangrijke internationale steden. Wij willen mensen de mogelijkheid bieden om te wonen in de stad, in een tijd dat dit steeds uitdagender wordt door het tekort aan kwaliteitsvastgoed in veel steden. Investeren in nieuw, duurzaam vastgoed helpt bij het oplossen van dit maatschappelijke vraagstuk. Het is onze strategie om onze visie, creativiteit en kennis te gebruiken om de juiste beslissingen te nemen. We zijn dan ook altijd op zoek naar kansen in nieuwe gebieden, waar we kunnen samenwerken met lokale en internationale partners om een zo groot mogelijke positieve impact te hebben op het leven van mensen.

Wij investeren in vastgoed. Maar, nog belangrijker, wij verwezenlijken dromen door de creatie van ideale ruimtes voor mensen, de eindgebruikers van onze investeringen.  

Maak kennis met ons team

Ons professionele team heeft aanzienlijke internationale ervaring in de vastgoedindustrie.

Management team

Breevast - Henk Brouwer

Henk Brouwer (CEO)

Na 10 jaar werkervaring in een private equity bedrijf gericht op vastgoedinvesteringen, trad Henk Brouwer in 1993 in dienst als CFO bij Breevast. Na het van de beurs halen van Breevast in 2000 werd hij CEO van Breevast. Henk is een zeer ervaren senior executive professional met meer dan 35 jaar ervaring in vastgoedinvesteringen en -ontwikkelingen. Hij heeft diepgaande kennis opgedaan en netwerken opgebouwd in de Europese en Amerikaanse private en institutionele vastgoed- en financiële markten. Door zijn ervaring met zowel beursgenoteerde als private ondernemingen is Henk gewend om hoogstaande investerings- en financieringsstructuren – binnen en buiten de markt – te creëren en te implementeren. Hij heeft een postdoctorale graad Master of Real Estate (MRE) van de Universiteit van Amsterdam. Henk is lid van AFIRE en INREV, de Koninklijke Industrieele Groote Club in Amsterdam, alsmede van de Alumnivereniging van de Masters of Real Estate van de Amsterdam School of Real Estate.

Breevast - Jacco Vermeij

Jacco Vermeij (CFO/COO)

Jacco Vermeij begon zijn carrière in 1990 als accountant bij Arthur Andersen & Co. in Amsterdam, waar hij zich specialiseerde in de vastgoedadviespraktijk. In 1996 trad hij in dienst bij de succesvolle internationale retailontwikkelaar Multi Development Corporation. Bij Multi bekleedde Jacco diverse functies, waaronder Financial Controller, Director Developments en Director Asset Management, waardoor hij brede en strategische financiële en commerciële kennis van vastgoedontwikkelingen en -management heeft opgedaan. Jacco is in 2005 in dienst getreden bij Breevast als CFO/COO en heeft sindsdien tal van transacties uitgevoerd in zijn hoedanigheid als lid van de directie. Door zijn multidisciplinaire achtergrond heeft hij toegang tot een breed netwerk van hooggekwalificeerde executive vastgoedprofessionals. Jacco is in het bezit van een master in Business Administration, een postgraduate Accountancy van de Vrije Universiteit Amsterdam en een postdoctorale graad Master of Real Estate (MRE) van de Universiteit van Amsterdam. Jacco is lid van de NBA, het Nederlands Instituut van Accountants en lid van de Alumnivereniging van de Masters of Real Estate van de Amsterdam School of Real Estate.

Breevast - Pytrik Ferwerda

Pytrik Ferwerda (Head of Asset- and Property Management)

Pytrik Ferwerda is in 2007 in dienst getreden bij Breevast als Head of Asset- and Property Management nadat hij op dit gebied uitgebreide ervaring heeft opgedaan in diverse property- en asset managementfuncties bij zowel Boer Hartog Hooft als Actys/Dynamis. Deze functies brachten hem management- en vastgoedervaring bij enkele van de grootste vastgoedbeheerders van Nederland. Pytrik heeft goede kennis van – en netwerken in – de Nederlandse vastgoedmarkt, zowel binnen het investeerders- als binnen het ontwikkelingssegment. Pytrik heeft een master in Bedrijfseconomie en een postdoctorale graad Master of Real Estate (MRE) van de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij lid van de Alumnivereniging van de Masters of Real Estate van de Amsterdam School of Real Estate.

Breevast - Hans Teuns

Hans Teuns (Business Development Director)

Hans is in 2018 in dienst getreden bij Breevast als Head of Developments na een uitgebreide carrière van 35 jaar in vastgoedontwikkeling, op zowel nationaal als internationaal niveau. Tijdens zijn werkzaamheden in tal van vakgebieden binnen de vastgoedbranche, waaronder bouw, techniek en ontwikkeling, heeft Hans diepe kennis, brede netwerken en ruime ervaring opgedaan in alle aspecten van zowel de publieke als private vastgoedontwikkeling. Daarnaast is Hans veelvuldig betrokken geweest als deskundig adviseur voor colleges van burgemeesters en wethouders, provinciale staten en andere publieke organen. Hans is afgestudeerd als bouwkundig ingenieur en heeft de postdoctorale opleiding Technisch Management afgerond. 

Raad van Commissarissen

Onze Raad van Commissarissen heeft aanzienlijke financial en corporate governance-ervaring.

drs. J.H. van Heyningen Nanninga (1946)
Lid van de Raad van Commissarissen sinds 2009. De heer van Heyningen Nanninga was partner bij Egon Zehnder International, waar hij sinds 1979 werkzaam was. Hij vervult meerdere commissariaten, raad van advies- en bestuursfuncties in Nederland.

Breevast - Joost H. van Heyningen Nanninga

drs. E.A.J. van de Merwe (1950)
Lid van de Raad van Commissarissen sinds 1 oktober 2017. De heer Van de Merwe heeft verschillende bestuursfuncties vervuld in de bancaire sector en was tot 2016 lid van de Raad van Commissarissen van Rabobank en Achmea. De heer Van de Merwe heeft nog een aantal andere commissariaten en bestuursfuncties.

drs. S.N. Schat
Lid van de Raad van Commissarissen sinds 2021. Voorheen was de heer Schat lid van de raad van bestuur van Rabobank Nederland. Hij bekleedt op dit moment meerdere functies als adviseur en toezichthouder. De heer Schat is meester in de rechten. Hij studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Geschiedenis

Breevast B.V. vindt zijn oorsprong in het Nederlandse beursgenoteerde bouwbedrijf Verenigde Bedrijven Bredero N.V. (VBB), in 1963 opgericht in Utrecht.

In 1976 breidde Bredero uit in West-Duitsland, met verdere uitbreiding in Frankrijk, Engeland, Schotland, Canada en de V.S.

In 1987 werd Bredero van de beurs gehaald, in 1989 werd de naam veranderd naar Breevast N.V. en werd het bedrijf weer beursgenoteerd.

In 1999 werd Frank Zweegers aandeelhouder, toen Breevast N.V. zijn portefeuille opkocht. Hierdoor werd Breevast wederom van de beurs gehaald en verhuisde het bedrijf van Utrecht naar Amsterdam.

Breevast heeft ongeveer 1,7 miljoen m2 vastgoed onder beheer dat een investeringsvolume van meer dan EUR 3 miljard vertegenwoordigt, waaronder panden zoals het kantoorgebouw aan Spaklerweg 1 in Amsterdam dat momenteel door De Nederlandsche Bank en Nationale Nederlanden wordt gebruikt. De ontwikkelingspijplijn van voornamelijk woonprojecten heeft een omvang van ongeveer 600.000 m2, waaronder grootschalige projecten in de Randstad en Eindhoven.