Vastgoed

BP Gebouw

Het Breevast gebouw in Antwerpen bekend als “The BP Building”, naar de oorspronkelijke opdrachtgever, is een landmark in Antwerpen. Het gebouw werd in 1960 door architect Leon Stijnen ontworpen in een vooruitstrevende industriële vormgeving. Samen met het cultuurcentrum de Singel en het Crowne Plaza Hotel maakt het deel uit van een reeks gebouwen die architect. Stijnen op de Wezenberg realiseerde.

Het gebouw is opgehangen aan een opvallende centrale draagstructuur. De vooruitstrevende draagstructuur verleent het gebouw een transparantie en lichtheid, die een uiterst functioneel gebruik van de kantoren toelaat. In de kern bevinden zich de liften, trappen en sanitair. Het gebouw bestaat uit 12 etages, die samen een oppervlakte hebben van ruim 10.000 m².

Breevast Development Belgium is gehuisvest op de 11e verdieping van het gebouw. De andere verdiepingen zijn verhuurd aan gerenommeerde maatschappijen.

De gevel van het gebouw zal het komende jaar gerestaureerd worden. De werken omvatten betonrenovaties, vervangen van het glas en restauratie van de zonwering. Deze werkzaamgeden zullen april 2016 afgerond zijn.

Terug