News

Park Meadows – Beethoven Residences

3 november, 2023

Breevast kondigt met trots haar ambitieuze project ‘Park Meadows’ aan: twee iconische torens die het luxeleven in Amsterdam-Zuid definiëren. De oostelijke toren, met 19 verdiepingen, biedt hoogwaardige huurappartementen. De westelijke toren, met 17 verdiepingen, biedt een verscheidenheid aan luxe appartementen ter verkoop. 
De beide torens met ieder hun eigen karakter, zijn een verfraaiing van de Amsterdamse skyline. De torens zullen met elkaar worden verbonden door een glazen corridor met daarin twee restaurants, een wellness en uitnodigende werk- en ontmoetingsruimtes. In totaal wordt Amsterdam-Zuid met deze ontwikkeling 213 appartementen aan het Beatrixpark rijker. 

Naadloze samensmelting van stedelijke energie en natuur

Park Meadows is fraai gelegen in Amsterdam-Zuid, naast het hart van het zakelijk district van Amsterdam, de Zuidas, en grenzend aan het groene Beatrixpark. Henk Brouwer, CEO van Breevast, legt uit: “Met Park Meadows leggen we een verbinding tussen Amsterdam-Zuid, het levendige zakendistrict en het kalme karakter van het Beatrixpark. Ruimtes in het gebouw, zoals het gastrono­­mische restaurant en de moderne lounge, belichamen de stedelijke energie, terwijl het zwembad, de wellness en de bosrijke omgeving de sfeer van het park naar binnen brengen." Henk Brouwer vult aan: "Het ontwerp van de torens komt van de internationaal gerenommeerde architect Ben van Berkel, oprichter van het Nederlandse UNStudio. We zijn erg blij met deze samenwerking." 

Duurzaamheid en innovatie als kern

Park Meadows belichaamt innovatie en duurzaamheid. Het project omarmt het 'biophilic design'-concept, waarbij gebruik wordt gemaakt van duurzame en esthetisch aantrekkelijke materialen. Ben van Berkel spreekt zijn enthousiasme uit over het project: “Bij UNStudio zetten we ons in voor ontwerpen die een gezonder leven bevorderen, met een minimale impact op de planeet, maar die toch een blijvende indruk achterlaten op onze steden en mensen, en Park Meadows sluit daarop aan.” 

Park Meadows – Beethoven Residences

De naam ‘Park Meadows’ staat voor de naadloze samensmelting van stad en natuur en symboliseert de ideale woonomgeving voor eenieder die op zoek is naar een rustige, groene omgeving op loopafstand van alles dat de stad Amsterdam te bieden heeft. De combinatie van ‘Park’ en ‘Meadows’ (het laatste verwijst naar een weide of grasvlakte) onderstreept het beeld van weelderige, natuurlijke landschappen en roept rust en sereniteit op. De ondertitel ‘Beethoven Residences’ is een eerbetoon aan de bijzondere ligging van het project in Amsterdam-Zuid.

Start bouw

Breevast maakt met trots bekend dat de bouw van Park Meadows in januari 2024 start. De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels afgerond en de oplevering van de eerste appartementen staat gepland voor eind 2026.

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerden in één van de appartementen, kunnen zich aanmelden via www.park-meadows.nl. Zodra de verkoop start, zal men u hiervan op de hoogte brengen. Geïnteresseerden kunnen ook terecht bij het ons vertegenwoordigende makelaarskantoor, Eefje Voogd Makelaardij.

http://www.park-meadows.nl.

Terug