News

49 North: Een episch kantoorgebouw in Amsterdam Noord.

18 april, 2024

Met trots presenteert Breevast 49 North. Gelegen aan het water van het levendige Amsterdam Noord, biedt dit kantoorgebouw een adembenemend uitzicht over de rivier het IJ.

49 North staat symbool voor rust in combinatie met goede bereikbaarheid. Met haar ligging aan het IJ biedt het een serene omgeving, terwijl het verrassend dicht bij het bruisende centrum van Amsterdam ligt. Slechts 5 minuten fietsen of 10 tot 15 minuten met het openbaar vervoer vanaf Amsterdam Centraal Station. Wat 49 North echt uniek maakt, is de uitstekende bereikbaarheid met openbaar vervoer, fiets, auto én boot - iets wat je niet vaak ziet bij kantoren.

Steeds meer organisaties, waaronder The Walt Disney Company hebben zich inmiddels gevestigd in Amsterdam Noord. Het is een ideale plek voor échte pioniers met ambitie.

Architectonisch ontwerp

Met zijn strakke glazen gevel en innovatieve ontwerp door het Nederlandse architectenbureau MVSA Architects, weerspiegelt 49 North de kern van modern stedelijk werken. Het is ontworpen om harmonieus op te gaan in de creatieve omgeving en biedt huurders op elke verdieping een panoramisch uitzicht van 360 graden over de stad en het water voor die dagelijkse dosis inspiratie. Glas, licht, leven.

Het kantoor omvat circa 10.300 vierkante meter vvo verdeeld over 7 verdiepingen, waarbij elke verdieping uit circa 1.200 vierkante meter vvo bestaat. Geschikt voor organisaties van elke omvang.

Voorzieningen
49 North biedt een scala aan voorzieningen, waaronder een restaurant met een gezond voedingsconcept, een grote parkeergarage met een groen dakpark, oplaadpunten voor elektrische auto’s en een ruime fietsenstalling met oplaadpunten voor elektrische fietsen.

49 North is ook nog eens goed bereikbaar via het water, dat echt uniek is. Daarnaast hebben huurders ook toegang tot de interne sportschool, een meditatieruimte en andere voorzieningen. Een werkomgeving waarin het goed toeven is.


Ecologisch bewust

Landschapsarchitect Buro Lubbers heeft ervoor gezorgd dat de bomen, gazons en planten perfect passen bij de omgeving, om zo de verscheidenheid aan biodiversiteit te bevorderen. Er is zelfs een dakpark op de eerste verdieping van het gebouw.

Deze elementen vormen als het ware samen het gezicht van 49 North: een gebouw dat er echt naar streeft om op te gaan in de omliggende creatieve omgeving, op een manier die goed is voor zowel mens als dier.

Duurzaamheid
49 North streeft ernaar een BREEAM Excellent label te behalen. Het dak is voorzien van PV-zonnepanelen, zonweringen voorkomen overmatig zonlicht op de geïsoleerde gevels en waterretentiekratten vangen het regenwater op, zodat het voor diverse doeleinden gebruikt kan worden.


49 North's locatie opent deuren naar unieke mogelijkheden. Het wordt omringd door water aan twee zijdes - het brede IJ aan de voorzijde en de smallere haven aan de achterzijde. Het uitzicht is adembenemend mooi, met al dat water, het licht dat erop schijnt en al die verschillende stadsgezichten. Het was dus logisch om een gebouw neer te zetten waar je maximaal van dat alles kan genieten. — Henk Brouwer (CEO) & Robert Alberts (CIO), Breevast

Verbreed jouw horizon, ontdek nieuwe perspectieven en maak van 49 North jouw kantoor.
Website: https://49north.nl

Terug