Park Meadows

Beethoven Residences

Op kavels 6 en 7, in het gebied tussen de kantoren van AkzoNobel en Stibbe, het St. Nicolaaslyceum en Kapel & Convict, komen prachtige appartementen.

Er komen twee iconische torens die het luxeleven in Amsterdam-Zuid definiëren. De oostelijke toren, met 19 verdiepingen, biedt hoogwaardige huurappartementen. De westelijke toren, met 17 verdiepingen, biedt een verscheidenheid aan luxe appartementen ter verkoop.

De beide torens met ieder hun eigen karakter, zijn een verfraaiing van de Amsterdamse skyline. De torens zullen met elkaar worden verbonden door een glazen corridor met daarin twee restaurants, een wellness en uitnodigende werk- en ontmoetingsruimtes. In totaal wordt Amsterdam-Zuid met deze ontwikkeling 213 appartementen aan het Beatrixpark rijker.

Ontdek de naadloze samensmelting van stedelijke energie en de rust van de natuur op een unieke locatie in Amsterdam-Zuid. Park Meadows ligt op een prachtige plek naast het bruisende zakelijke district van Amsterdam, en grenst aan het groene Beatrixpark. Met een verfijnd ontwerp dat zowel de levendige dynamiek van de stad als de serene charme van de natuur omarmt, biedt Park Meadows een unieke woonervaring.

Het gebouw herbergt diverse ruimtes die de geest van de stad belichamen, waaronder een high-end restaurant, een brasserie en een eigentijdse lounge. Tegelijkertijd nodigen het zwembad, de wellnessfaciliteiten en de weelderige groene omgeving van het park de bewoners uit om te ontspannen en te genieten van een vredige ambiance.

Het architecturale meesterwerk is het resultaat van de creatieve visie van de gerenommeerde architect Ben van Berkel, de oprichter van het Nederlandse UNStudio. Het ontwerp van de torens is zorgvuldig vormgegeven om zowel de moderne allure van de omgeving als de harmonie met de natuur te weerspiegelen.

Gescheiden van elkaar liggen op de begane grond de entrees voor de Oost- en Westtoren. Hier bevindt zich een gezamenlijke lounge die de verbinding vormt tussen de hoofdentrees met de lobby’s en de liftkernen van beide woontorens. Een mooie plek om elkaar te ontmoeten.

De westtoren biedt wellness, co-working spaces en exclusieve toegang tot een zwembad dat uitsluitend is gereserveerd voor bewoners van de westtoren.

Het souterrain herbergt een fitnessruimte en een fietsenberging, terwijl parkeergelegenheid beschikbaar is op een lager niveau.

De keuze van de materialen sluit aan bij de uitgangspunten van een ‘Biophilic Design’: het speelt in op de biologische band tussen mens en natuur met positief effect op welzijn en gezondheid. Het design versterkt het contact tussen mens en natuur door elementen van de natuur te verwerken in de gebouwde omgeving. Onderzoeken op het gebied van de neurowetenschappen laten zien dat omgevingen met biophilic design leiden tot minder stress, beter waarnemingsvermogen en een positievere gemoedstoestand.

We werken met hoogwaardige, duurzame en esthetische mate­rialen.

Park Meadows – Beethoven Residences

De naam ‘Park Meadows’ staat voor de naadloze samensmelting van stad en natuur en symboliseert de ideale woonomgeving voor eenieder die op zoek is naar een rustige, groene omgeving op loopafstand van alles dat de stad Amsterdam te bieden heeft. De combinatie van ‘Park’ en ‘Meadows’ (het laatste verwijst naar een weide of grasvlakte) onderstreept het beeld van weelderige, natuurlijke landschappen en roept rust en sereniteit op. De ondertitel ‘Beethoven Residences’ is een eerbetoon aan de bijzondere ligging van het project in Amsterdam-Zuid.

Start bouw

Breevast maakt met trots bekend dat de bouw van Park Meadows in januari 2024 start. De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels afgerond en de oplevering van de eerste appartementen staat gepland voor eind 2026.

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerden in één van de appartementen, kunnen zich aanmelden via www.park-meadows.nl. Zodra de verkoop start, zal men u hiervan op de hoogte brengen. Geïnteresseerden kunnen ook terecht bij het ons vertegenwoordigende makelaarskantoor, Eefje Voogd Makelaardij.

www.park-meadows.nl.