Beatrixpark kavel 6 & 7

Wonen aan de Zuidas, aan het groen van het Beatrixpark

Op kavels 6 en 7, in het gebied tussen de kantoren van AkzoNobel en Stibbe, het St. Nicolaaslyceum en Kapel & Convict, komen prachtige appartementen.

Het plan omvat twee woontorens gelegen op een supermooie locatie aan een vijverpartij.

De woontoren verschillen in hoogte. De Oosttoren telt 19 verdiepingen, waarvan de appartementen verhuurd zullen worden. De Westtoren is fractioneel lager met 17 verdiepingen en omvat koopappartementen in het high end segment.

De appartementen verschillen in afmetingen met bijbehorende verschillende prijsklassen. Onder het gebouw komt een ondergrondse parkeergarage. De openbare ruimte krijgt een groene invulling die aansluit bij het Beatrixpark.

 

Gescheiden van elkaar liggen op de begane grond de entrees voor de Oost- en Westtoren. Hier bevindt zich een gezamenlijke lounge die de verbinding vormt tussen de hoofdentrees met de lobby’s en de liftkernen van beide woontorens. Een mooie plek om elkaar te ontmoeten.

De entree van de Oosttoren wordt bewaakt door middel van camera’s. In de Westtoren worden bewoners en bezoekers verwelkomd door een portier. Deze toren is voorzien van 24/7 beveiliging.

De begane grond biedt ruimte aan horeca, een spa/sauna en verschillende ongedwongen plekken om te werken of elkaar te ontmoeten, zowel binnen als buiten in het groen. Deze verdieping biedt ook toegang tot een zwembad dat exclusief toegankelijk is voor bewoners van de Westtoren.

In het souterrain bevindt zich de gym. Deze ondergrondse laag is verder overwegend voorzien van fietsenstallingen. In de laag daaronder is ruimte voor parkeren, zo mogelijk met enkele afgesloten parkeerboxen, enkele bergingen en technische ruimten.

In het ontwerp van het plan hebben we gezocht naar manieren om een verbinding te maken tussen het stedelijk karakter van de Zuidas en het landelijke karakter van het Beatrixpark.

Zo zijn er zones om het stedelijk karakter te benadrukken (restaurant, lounge, gym) en daarnaast zones die aansluiten op de ontspannen sfeer in het Beatrixpark (zwembad, spa/sauna).

Het restaurant, in de zuidwestelijke hoek van de plint, ligt aan de nieuwe hoofdfiets-route door het Beatrixpark, vlak bij het OV-knooppunt Amsterdam-Zuid.

De keuze van de materialen sluit aan bij de uitgangspunten van een ‘Biophilic Design’: het speelt in op de biologische band tussen mens en natuur met positief effect op welzijn en gezondheid. Het design versterkt het contact tussen mens en natuur door elementen van de natuur te verwerken in de gebouwde omgeving. Onderzoeken op het gebied van de neurowetenschappen laten zien dat omgevingen met biophilic design leiden tot minder stress, beter waarnemingsvermogen en een positievere gemoedstoestand.

We werken met hoogwaardige, duurzame en esthetische mate­rialen om CO2 gebruik te minimaliseren en potentieel toe­komstig hergebruik te faciliteren.