Portfolio

Ons toegewijde vastgoedmanagementteam heeft een actief portfolio managementbeleid met als doel portfolio’s verder te optimaliseren en, wanneer nodig, binnen middellange termijn in delen te verkopen. 

Het Breevast portfolio bestaat uit residentieel, retail, kantoor & industrieel vastgoed met kantoorgebouwen, winkelpercelen, warenhuizen en horecacentra.

Ons portfolio bestaat uit hoogwaardige en duurzame woningen, winkels, bedrijfspanden en kantoren in de Benelux, Europa en de Verenigde Staten.

Toorop, Amsterdam

Een gedurfde metamorfose aan de Amstel

In voorbereiding

In ontwikkelling

Vivaldi, Amsterdam

Een verbindend ankerpunt

Park Meadows
Amsterdam

Twee iconische woontorens met huur- en koopwoningen

In ontwikkelling

In beheer

Dropbox, San Francisco

Waar innovatie en duurzaamheid samenkomen

In beheer

Metropool, Amsterdam

Broedplaats voor Innovatieve Transformatie

In beheer

Floor
Almere

Focus op de gebruiker

Verkocht

Finance Tower, Brussel

De hergeboorte van de Finance Tower

In ontwikkelling

49 North, Amsterdam

Lokale charme ontmoet duurzame functionaliteit

Vonderpark Kwartier
Eindhoven

Woningbouwproject met levendige plinten

In voorbereiding

In ontwikkelling

Entree - Oost, Zoetermeer

Gebiedsontwikkeling (9 Ha) tussen centrum en A12

In ontwikkelling

Terra Nova - Zoetermeer

Herwontwikkeling van kantoorpand naar woongebouw met 393 appartementen

We creëren geweldige ruimtes
om in te leven, te werken en tot rust te komen.

Toorop

Project: twee torens met woningen en kantoren
Stad: Amsterdam
Type: herontwikkeling
Vloeroppervlakte: 106.000 m²
Hoogte: 125 meter
Status: in ontwikkelling

Een gedurfde metamorfose aan de Amstel
Op een prominente locatie aan de oevers van de Amsterdamse Amstel staat het Toorop gebouw, een kantorencomplex dat de komende jaren een indrukwekkende transformatie zal ondergaan. Dit ambitieuze project, eigendom van Breevast, omvat de herontwikkeling van de bestaande Toorop Building tot een eigentijds en duurzaam complex dat de skyline van Amsterdam zal sieren.

Een mix van woningen, kantoren en publieke voorzieningen
Het toekomstscenario voor het Toorop gebouw is gedurfd en veelzijdig. Het project zal twee opvallende torens omvatten, één van 125 meter en de andere van 100 meter hoog die de skyline van Amsterdam verrijken. Een mix van woningen, kantoren en publieke voorzieningen zorgt voor levendigheid gedurende de hele dag. Binnen dit project vinden we woningen in zowel de sociale als de vrije huursector, waarbij een deel van de woningen zich in het middensegment bevindt. Dit belooft een inclusieve en levendige gemeenschap te worden.

DNB tijdelijke huurder
Tot eind 2024 Is het gebouw verhuurd aan NN (met De Nederlandse Bank (DNB) als onderhuurder terwijl het hoofdkantoor aan het Westeinde grondig wordt gerenoveerd. Als het Toorop gebouw beschikbaar komt voort herontwikkeling zal het gedeeltelijk worden gesloopt en weer worden opgebouwd tot een modern complex dat klaar is voor de toekomst. Deze transitie zal bijdragen aan de hernieuwde uitstraling van dit deel van de stad.

Duurzaamheid en hergebruik
Een van de kernprincipes van het project is duurzaamheid. Het streven is om het bestaande casco van het gebouw zo veel mogelijk te hergebruiken. Bovendien zal het complex beter worden aangesloten op de omliggende openbare ruimte, met een stadsplint op straatniveau. Hierdoor ontstaat een naadloze integratie in de stad.

Midden in het bruisende zakendistrict van Amsterdam
Het gebouw bevindt zich in het gebied Amsteloever, een bruisend zakendistrict rondom het Amstelstation. Hier staat ook de hoogste wolkenkrabber van Amsterdam, de Rembrandttoren, die het stadsgezicht al jarenlang domineert. Daarnaast grenst de Toorop Building aan het Amstelkwartier, een nieuwe stadswijk in ontwikkeling.

Het project Toorop Amsterdam is een boeiend voorbeeld van stadsvernieuwing en duurzaamheid. Met de integratie van diverse functies in één complex, zal het Toorop gebouw een onmiskenbare ‘eyecatcher’ worden in de skyline van Amsterdam.

Vivaldi

Project: woontoren op de Zuidas met een commerciële plint
Stad: Amsterdam
Type: ontwikkeling
Vloeroppervlakte: 19.900 m²
Hoogte: 85 meter
Status: in ontwikkelling

Een verbindend ankerpunt

Stel je voor: een project dat de dynamiek van wonen en werken in de stad omarmt en tegelijkertijd een visie biedt op het wonen van de toekomst. Dat is precies wat Project Vivaldi in Amsterdam belooft. Bij Breevast streven we naar vernieuwing in vastgoed waarbij we goed kijken naar de omgeving en de mensen, en dat komt tot uiting in het project. We willen duurzaamheid bevorderen en woningen creëren die klaar zijn voor een samenleving van de toekomst.

Project Vivaldi bevindt zich aan de Antonio Vivaldistraat/Barbara Strozzilaan. Gelegen aan de oostelijke entree van de Zuidas, fungeert dit project als een nieuw ‘landmark’ dat niet alleen het Vivaldi-deelgebied definieert, maar ook de hele omgeving rondom de Zuidas en Buitenveldert verlevendigt. Dit nieuwe gebouw zal dienen als een verbindend ankerpunt tussen de deelgebieden Ravel en Vivaldi, waar wonen en werken samenkomen.

In totaal worden er circa 168 appartementen gerealiseerd, waarvan 58 in het betaalbare segment en 110 in het vrije sector segment. Op de eerste verdieping worden speciale voorzieningen gecreëerd om een actieve en gezonde levensstijl voor de bewoners te stimuleren. Zo worden er een fitnessruimte en een sauna gerealiseerd. Het faciliteren van mogelijkheden om te bewegen en te ontspannen is een belangrijk speerpunt in de projecten van Breevast. Op de begane grond bevinden zich commerciële ruimten die het bruisende karakter van de Zuidas weerspiegelen. De toekomstige functies in de plint zullen een belangrijke bijdrage leveren aan het verbindende karakter van het project in zijn omgeving. De lobby is de entree van het gebouw dat tevens een dubbele functie heeft doordat hier voorzien wordt in diverse werkplekken. Daarnaast zijn er ruime faciliteiten voor fietsenstalling en een ondergrondse parkeergarage.

De toren is zorgvuldig ontworpen met een verdeelde structuur die zorgt voor optimale oriëntatie op de zon en kwalitatieve hoogwaardige appartementen. De verspringing in volumes biedt unieke mogelijkheden voor terrassen. Op de hoek van het gebouw komt een pocketpark, een klein gebaar dat een grote impact zal hebben. De grote groene daktuin met oriëntatie op het Zuiden, zal worden voorzien van een zeer biodiverse plantenselectie. Op de daktuin is plek voor ontmoeting om zo aan de community te bouwen, maar fungeert het ook als plek om tot jezelf te komen tussen de rijkelijke keuze aan planten en bomen. De plint van het gebouw heeft een verticale verdeling over twee lagen, wat de verticaliteit versterkt en bijdraagt aan de aantrekkelijkheid van de openbare ruimte.

Project Vivaldi Kavel 4 belichaamt de visie van Breevast voor de toekomst van wonen en werken. Het is een project dat niet alleen de dynamiek van de stad omarmt, maar ook een groene, duurzame, en levendige omgeving creëert die klaar is voor de samenleving van de toekomst.

Park Meadows

Project: twee iconische woontorens met huur- en koopwoningen
Stad: Amsterdam
Type: ontwikkeling
Vloeroppervlakte: 33.982 m²
Hoogte: 70 meter
Status: in ontwikkeling

Ontdek de perfecte synergie tussen de levendige stad en de vredige natuur in een uitzonderlijk project dat de toekomst van wonen vormgeeft met visie, stijl en duurzaamheid. Bij Breevast hebben we als doel de kijk op vastgoed te vernieuwen, rekening houdend met de wensen en eisen van de toekomstige samenleving. Deze visie komt tot leven in Park Meadows, waar we ons inzetten voor duurzaamheid, verbondenheid van mens en natuur en het maken van woningen voor de toekomst.

Park Meadows grenst aan het Beatrixpark, de Beethovenstraat en bevindt zich op een steenworp afstand van de Zuidas in Amsterdam-Zuid. Hier streven we naar een harmonie tussen het meest bruisende stadsleven van onze hoofdstad en de serene rust die het park zijn bezoekers biedt. Het levendige restaurant en de eigentijdse lounge weerspiegelen de stadse energie, terwijl het zwembad, de wellnessfaciliteiten en de groene zones rondom de gebouwen de parksfeer integreren.

De twee opvallende torens; soortgelijk, maar ieder met een eigen karakter, zijn een aanwinst voor de skyline van Amsterdam. De oosttoren telt 19 verdiepingen en biedt naast middenhuur ook hoogwaardige huurappartementen, terwijl de westtoren van 17 verdiepingen onderdak biedt aan diverse luxe koopappartementen. De torens zijn met elkaar verbonden via een glazen corridor die ruimte biedt aan uitnodigende werk- en ontmoetingsplekken.

In totaal zijn er 213 appartementen verdeeld over beide torens, waardoor dit project verschillende woonbehoeften, variërend van koop- en middenhuurappartementen tot vrije sector opties vervult.

In Park Meadows – Beethoven Residences gaan, net als bij Breevast, innovatie en duurzaamheid hand in hand. We omarmen het ‘biophilic design’-concept, waarbij de natuurlijke schoonheid naadloos wordt verweven in de architectuur. Deze benadering stimuleert niet alleen welzijn, maar vermindert ook CO2-uitstoot en maakt toekomstig hergebruik mogelijk, dankzij het gebruik van duurzame en esthetische materialen.

Dropbox

Locatie: Brannan Street, San Francisco US
Project: Ontwikkeling
Status: iconic asset
Kantoorruimte: 12.500 m2
Totale oppervlakte: 111.000 m²

Het Dropbox Gebouw in San Francisco: waar innovatie en duurzaamheid samenkomen.

In 2004 verwierf Breevast een stuk grond en twee gebouwen in het South of Market district in San Francisco, met als oorspronkelijk doel daar woningen te bouwen. Met de groeiende vraag op de vastgoedmarkt kreeg Breevast in 2014 groen licht om een aanzienlijk groter gebouw te realiseren, dat specifiek was ontworpen voor kantoorruimte. In een nauwe samenwerking met Kilroy Realty Corp., een beursgenoteerd bedrijf gevestigd in Los Angeles, ontstond een indrukwekkend campuscomplex, dat uiteindelijk fungeerde als het nieuwe hoofdkwartier van Dropbox.

Langdurige huurovereenkomst
Breevast was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een kantoorgebouw met een oppervlakte van ongeveer 12.500 vierkante meter, inclusief bijbehorende parkeergelegenheid. Na voltooiing werd dit gebouw verhuurd aan Dropbox via een langdurige huurovereenkomst, waardoor het deel uitmaakte van de grotere ‘corporate campus’ van Dropbox, met een totale omvang van circa 30.000 vierkante meter. Kilroy Realty Corp. ontwikkelde op haar beurt ongeveer 17.500 vierkante meter voor Dropbox.

Het nieuwe werken
Dropbox omarmde het concept van ‘het nieuwe werken’. Hierbij konden medewerkers genieten van faciliteiten zoals ontbijt, lunch, diner en zelfs recreatieve voorzieningen zoals een bioscoop en rustruimtes, allemaal binnen het gebouw. De twee gebouwen, elk met hun eigen unieke hoogte, werden naadloos met elkaar verbonden door een interne gang, wat resulteerde in een harmonieuze werkomgeving.

Zelfvoorzienend en innovatief
Dit pand is volledig zelfvoorzienend op het gebied van drinkwater, conform de strikte eisen van de stad San Francisco. Het beschikt over groene daken en een geavanceerd regenwateropvangsysteem, waardoor het gebouw duurzaam en milieuvriendelijk is. Het concept van groene daken, geïntroduceerd in dit gebouw, vond later via Breevast ook zijn weg naar Nederland en wordt nu algemeen toegepast. Ook bijzonder was dat alle elektriciteitskabels ondergronds zijn gelegd, een voor de stad destijds een vernieuwende aanpak voor de stad.

Record verkoop
In 2018 werd het pand door Breevast verkocht aan campus mede eigenlaar Kilroy Realty Corp. voor een opmerkelijke $146 miljoen. Deze transactie vestigde een nieuw record voor de prijs per vierkante meter kantoorruimte in San Francisco, wat het buitengewone succes en de waarde van dit project benadrukt.

Toekomstbestendig
Dit project laat goed zien hoe de nieuwste trends in wat mensen willen en nodig hebben om prettig te kunnen werken, werden meegenomen bij de ontwikkeling van het gebouw. Tegelijkertijd werden ook innovatieve milieuvriendelijke ideeën toegepast, waardoor het pand op meerdere manieren klaar werd voor de toekomst, iets waar we als Breevast continue naar streven.

Metropool

Locatie: Weesperstraat, Amsterdam
Project: Ontwikkeling
Status: Iconic asset
Hotelkamers: 130
appartement/kantoren: 6000 m2
Verdiepingen: 8
Totale oppervlakte: 14.000 m2

Broedplaats voor Innovatieve Transformatie

Het Metropool is een sprekend voorbeeld van een baanbrekend project van Breevast. Gelegen in het hart van Amsterdam, heeft dit historische pand zich ontwikkeld tot een ware broedplaats voor innovatieve ideeën op het gebied van werk en verblijf.

Breevast heeft een actieve rol gespeeld in het stimuleren van de ontwikkeling van het Metropool, waar innovatie en vernieuwing de boventoon voeren. In 2008 verwierf Breevast dit opmerkelijke pand, en na het vertrek van de bestaande huurders onderging het Metropool een ingrijpende renovatie tussen 2014 en 2016.

WeWork: Pioniers van flexibel werken
Breevast heeft het Metropool getransformeerd tot een innovatief kantoorconcept dat destijds nog niet bekend was in Nederland. Dit markeerde de introductie van het WeWork-concept in Europa, waar traditionele kantoren werden vervangen door flexibele, inspirerende werkruimtes. Het Metropool bood de ideale locatie voor deze revolutionaire benadering van werken.

De oprichters van WeWork, Adam Neumann en Miguel McKelvey, begrepen al vroeg de opkomende trends in de manier waarop mensen werken en organiseerden. Hun doel was om ondernemers en kleine bedrijven toegang te bieden tot flexibele, betaalbare kantoorruimte met een sterke nadruk op gemeenschapsvorming.

Sindsdien is WeWork uitgegroeid tot een toonaangevende aanbieder van coworking-ruimtes, zowel fysiek als virtueel. WeWork hanteert het “space-as-a-service” lidmaatschapsmodel, waardoor leden flexibele toegang krijgen tot prachtige ruimtes, een inclusieve cultuur, en de energie van een inspirerende gemeenschap.

Zoku: Hybride Appartementen en Kantoren
Parallel aan WeWork vonden de hybride appartementen/kantoren van Zoku hun thuis in het Metropool. Zoku introduceerde eveneens een geheel nieuw concept in Amsterdam: een plek waar reizende professionals niet alleen konden verblijven, maar ook efficiënt konden werken. De unieke studio’s van Zoku werden al snel een herkenbaar symbool van innovatie. Ondanks de restricties op de groei van traditionele hotels in Amsterdam, erkende de gemeente Amsterdam het unieke karakter van Zoku en gaf het concept groen licht.

Inspirerende bestemming
Het Metropool-gebouw, met zijn baanbrekende concepten van WeWork en Zoku, blijft een inspirerende bestemming voor iedereen die op zoek is naar innovatieve en flexibele werkomgevingen. Breevast kijkt met trots terug op deze transformatie die naadloos aansluit bij hun visie om het vastgoed van vandaag te herdefiniëren voor de samenleving van morgen. In 2016 is het gebouw overgedragen aan een andere belegger, maar de erfenis van Metropool als een plek van innovatie en vernieuwing zal altijd voortleven.

Floor

Locatie: Centrum, Almere
Project: Transformatie bestaand gebouw
Status: Te huur
Verdiepingen: 14
Totale oppervlakte: ca. 13.500 m²
Parkeerplaatsen: 119

Een prettige plek voor mensen en bedrijven
Breevast heeft een sterke missie om vastgoed opnieuw te bedenken voor de samenleving van morgen. Breevast creëert aantrekkelijke plekken om te wonen, werken en zaken te doen, die voldoen aan maatschappelijke behoeften. Dit sluit naadloos aan bij het concept van Floor.

Van traditioneel naar levendig
Floor, voorheen bekend als ‘De Landdrost’, heeft een transformatie ondergaan van een traditioneel kantoorgebouw naar een levendige plek die naadloos past bij het veelzijdige centrum van Almere. We maken gebruik van hoogwaardige, duurzame materialen en technologieën en werken samen met onze partners aan gezamenlijke duurzame oplossingen. Het is een modern en duurzaam gebouw met een A-label.

Focus op de gebruiker
Onze focus ligt niet alleen op de fysieke infrastructuur, maar vooral op de ontwikkeling van mensen, organisaties en de omgeving. Floor is meer dan alleen beton en staal; het is het bruisende centrum van activiteiten, zowel binnen als buiten, dat energie en leven brengt. Floor staat voor een kantoorconcept dat niet alleen draait om bedrijven, maar vooral om de mensen die er werken. Het biedt volop ruimte aan diverse bedrijven, van lokale ondernemers met ambitieuze plannen tot gevestigde ondernemingen die klaar zijn voor de volgende stap.

Centrale locatie met prachtig uitzicht
Floor bevindt zich op een ideale locatie tussen het Stadhuis en het Flevoziekenhuis, op slechts vijf minuten loopafstand van het station, in het hart van de bruisende binnenstad van Almere. Vanuit Floor kun je genieten van een weids uitzicht over het Weerwater, helemaal tot aan Amsterdam.

Ruimte en mogelijkheden
Met een totale vloeroppervlakte van 13.500 m² en 119 parkeerplaatsen biedt Floor een scala aan mogelijkheden. Je vindt hier niet alleen flexibel in te delen kantoorruimtes, maar ook een sportschool, co-working zones, diverse horecagelegenheden en een bloeiende community, zowel online als offline. Bovendien verkennen we de opties voor shortstay om internationale bedrijven aan te trekken.

Bijdragen aan groei en innovatie
Almere, een snelgroeiende stad, speelt een belangrijke rol in de Metropoolregio Amsterdam voor zowel bedrijven als bewoners. Voor Floor is het vanzelfsprekend om een bijdrage te leveren aan de groeiambitie van de regio. Hier op Floor komen bedrijven en organisaties samen die zich richten op thema’s als duurzaamheid, gezondheid, technologie, IT en innovatie. Dit is dé plek om gezamenlijk te werken aan een groene, gezonde en slimme stad.

Finance Tower

Locatie: Vrijheidswijk, Brussel
Project: transformatie
Status: iconic asset

Kantoorruimte: 200.000 m2
Totale oppervlakte: 350.000 m²

De hergeboorte van de Finance Tower Brussel

Als Breevast waren we de drijvende kracht achter de opmerkelijke transformatie van de Finance Tower Brussel, een monument dat de skyline van de Belgische hoofdstad siert.

Een gedurfde visie
Het begon allemaal toen de Belgische overheid besloot om een reeks gebouwen, waaronder de Financietoren, te verkopen en vervolgens terug te huren voor federale overheidsdiensten. Dit bood ons de kans om een herontwikkeling te ontketenen, en Breevast greep die kans met beide handen aan. Onze visie was helder: de Finance Tower omvormen tot een modern, toekomstbestendig kantoorgebouw dat niet alleen voldeed aan de hoogste normen van functionaliteit, maar ook aan esthetische en duurzaamheidseisen. We wilden een gebouw creëren dat niet alleen functioneel was, maar ook een symbool van innovatie en architectuur zou worden.

Complexe uitdagingen
Het pad naar deze transformatie had de nodige uitdagingen. Het verwijderen van asbest was een complexe en tijdrovende taak die nauwgezette planning en veiligheidsmaatregelen vereiste. Een heel jaar was nodig om het gebouw volledig asbestvrij te maken. Bovendien moest de sloop van de lifttoren uiterst zorgvuldig worden uitgevoerd om de stabiliteit van de hoofdtoren te behouden. De renovatie zelf was ook buitengewoon complex, mede vanwege de centrale ligging in Brussel. Logistieke uitdagingen waren aan de orde van de dag, maar we hebben ze een voor een overwonnen.

Een nieuw begin
Na drie jaar en vier maanden van intensief werk was de transformatie een feit. De voormalige Financietoren was herboren als de Finance Tower, een modern, state-of-the-art kantoorgebouw dat klaar was om een breed scala aan federale overheidsdiensten te huisvesten. Het gebouw was niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk, met nieuwe liften en een overvloed aan natuurlijk licht.

Een historische transactie
Het project werd afgesloten met de historische verkoop van de Finance Tower voor meer dan 1,2 miljard euro aan Meritz Securities en Valesco Group. Dit was de grootste transactie ooit voor een enkel pand in België en markeerde het einde van ons 18-jarige toewijding aan dit gebied, terwijl het tegelijkertijd een nieuw hoofdstuk opende voor dit iconische gebouw in Brussel.

Samen met de aangrenzende RAC Belair-locaties hebben we een van de grootste gecombineerde projecten van kantoren en woningen in Europa gerealiseerd, en we zijn er trots op dat we een rol hebben gespeeld in de realisatie ervan. We blijven vastberaden in onze missie om hoogwaardige stedelijke vastgoedprojecten te ontwikkelen die aansluiten bij de behoeften van de toekomstige samenleving.

De Finance Tower Brussel blijft een symbool van transformatie, innovatie en vooruitgang. Het bewijst wat er mogelijk is wanneer visie en vastberadenheid samenkomen om de skyline van een stad te veranderen.

49 North

Project: duurzaam high-end kantoorontwikkeling aan het IJ
Stad: Amsterdam
Type: ontwikkeling
Vloeroppervlakte: 12.700 m²
Hoogte: 30 meter
Status: in ontwikkelling

Lokale charme ontmoet duurzame functionaliteit voor werken en wonen
Langs de noordelijke IJ-waterkant in Amsterdam, te midden van de wijk Buiksloterham, realiseren we op Grasweg 49 een duurzaam kantorencomplex en later ook sfeervolle woningen.

Buiksloterham transformeert
Grasweg 49 ligt langs de noordelijke IJ-waterkant midden in Buiksloterham. Dit gebied, ooit een industrieel bedrijventerrein, verandert in een circulair stadsdistrict waar modern wonen en productieve werkruimtes naadloos samenkomen. Het ambitieuze plan van de gemeente Amsterdam omvat nieuwe woningbouw, ruimte voor bedrijven, groene ruimtes, voorzieningen, duurzaamheid en hergebruik.
Buiksloterham ligt in Amsterdam Noord, met een opkomende kantorenmarkt. Het gebied is vooral aantrekkelijk voor creatieve bedrijven in de mode, media, reclame, marketing en gerelateerde sectoren.

Eigentijds en duurzaam
Grasweg 49 is een toonbeeld van eigentijds ontwerp dat naadloos in de lokale omgeving past. Een high-end duurzaam kantoorgebouw met een BREEAM Excellent label en Well Gold. Horeca in de plint, uitkijkend over het IJ. Er zijn diverse voorzieningen: een gemeenschappelijke lobby, parkeergarage en fietsenstalling. De locatie wordt sterk vergroend en er komt een grote daktuin van circa 1.900 m2.

Het project is opgedeeld in twee fasen:
In Fase 1 wordt een kantorencomplex en een bijbehorende parkeergarage gerealiseerd Een oppervlakte van ongeveer 12.700 vierkante meter en 73 inpandige parkeerplaatsen..Verdeeld over 7 verdiepingen is er straks ca. 10.000 verhuurbaar vloeroppervlak. Aan de IJ zijde komt op de begane grond een horecagelegenheid. Daarnaast wordt een grote daktuin van 1.900 m2 gerealiseerd.

Fase 2 van dit ambitieuze project is gericht op de ontwikkeling van sfeervolle woningen aan de Grasweg-zijde, met een aanzienlijke bruto vloeroppervlakte van 20.000 vierkante meter. Deze fase zal onderdak bieden aan in totaal 250 wooneenheden

Vonderpark Kwartier

Project: woningbouwproject met levendige plinten
Stad: Eindhoven
Type: Nieuwbouw
Vloeroppervlakte: 44.368 m²
Hoogte: 67 meter
Status: planvoorbereidingsfase

Vonderpark Kwartier is het Breevast deel van een groter ontwikkelgebied met de naam Emmasingelkwadrant.
Vonderpark Kwartier ligt binnen de binnenring van de gemeente Eindhoven en bevindt zich direct tegenover het PSV stadion. Vonderpark Kwartier is qua realisatie verdeeld in twee delen, eerste deel, groot 44.368 m2 BVO bovengronds, hiervan is de ontwikkeling in volle gang. Het tweede en laatste deel van circa 6.300 m2 BVO wordt de ontwikkeling omstreeks 2026 opgestart. De woningen die worden ontwikkeld betreft een huurproduct. De commerciële plinten zijn grotendeels geschikt voor koop en in mindere mate voor huur.

Het Emmasingelkwadrant begint met Philips, in dit gebied startte Philips in een ver verleden met de productie van de gloeilamp. Direct aanpalend aan het Emmasingelkwadrant bevinden zich de bekende gebouwen Lichttoren en Witte Dame. Net als op andere plekken in de stad trok Philips hier vanaf circa 2010 zich voor altijd weg waardoor dit gebied een plek wordt om te wonen. De verwachting is dat de buurt rond het Victoriapark, een onderdeel van het Emmasingelkwadrant, een van de hotspots van Eindhoven wordt. Het gebied verbindt de binnenstad met de stadionbuurt en Strijp-S. Door de centrale ligging, de goede verbindingen en het nieuwe nog aan te leggen Victoriapark wordt dit een geliefde buurt om te wonen. Het natuurlijke karakter van het park met het rivertje de Gender wordt versterkt door dak- en geveltuinen. Het Victoriapark is ook bedoeld voor festivals en evenementen zoals Glow en de Dutch Design Week. De groene omgeving nodigt t.z.t. uit tot voor spelen en sporten en krijgt Emmasingelkwadrant een grootstedelijke allure met sociale cohesie.

Met de gemeente Eindhoven is een overeenkomst gesloten waarbij minimaal 78% van de woningen in de categorie betaalbaar (sociaal en midden) vallen en maximaal 22% van de woningen voor de vrije sector. Alle woningen in de scociale categorie worden ingericht als zogenaamde Friends-woningen. Een Friendswoning is een woning waarbij minimaal 2 maximaal 3 personen samen een woning delen.

Aantal woningen A&B: sociaal: 70 (als Friends-woning), middenhuur: 278 en vrije sector: 123. Commerciële plinten circa 1.720 m2 VVO, paviljoen 560 m2 BVO en 125 ondergrondse parkeerplaatsen.

Planning: 2024 voor bestemmingsplanprocedure, Omgevingsvergunning en start bouwvoorbereiding. Bouwperiode 2025-2027.

Entree - Oost

Project: gebiedsontwikkeling (9 Ha) tussen centrum en A12
Stad: Zoetermeer
Type: gebieds-ontwikkeling
Vloeroppervlakte: 360.000 m²
Hoogte: 70 meter
Status: in ontwikkeling

In deze centraal gelegen nieuwe stadswijk met stedelijk allure woon, werk, beweeg en ontspan je in het groen.
Tussen de wijken Driemanspolder en Meerrzicht vanaf de A12 tot het centrum van Zoetermeer komt de gebiedsontwikkeling Entree (> 630.000 m2). Het oostelijke deel tussen Afrikaweg en Boerhaavelaan hiervan is de gebiedswontwikkeling Entree-Oost (>300.000 m2 excl. parkeren) met een aantrekkelijke mix van hoogwaardige woningen en voorzieningen met stedelijk allure. Ambitie is dat in de vernieuwende wijk midden in de Randstad duurzaamheid en een actieve levensstijl het straatbeeld bepalen, waar fietsers en wandelaars voorrang krijgen en deelmobiliteit de norm is. De Afrikaweg wordt hierbij getransformeerd naar levendige stadsstraat met voorzieningen waaraan de groene wijken zijn gelegen. Water en groen krijgen in de Entree ruim baan en vormen met de semi-openbare binnenruimten van de bouwblokken de groen-blauwe verbindingen.

Het project is opgedeeld in 8 fasen van elk minimaal ca. 40.000 m2 en kent een verwachte doorlooptijd van ca. 13 jaar. Dit programma wordt De bestaande kantoorgebouwen Terra Nova en BoerhaaveBuilding vormen onderdeel van het plan. Terra Nova wordt als Fase 1 van de Entree – Oost getransformeerd van kantoor naar wonen.

Terra Nova

Project: herwontwikkeling van kantoorpand naar woongebouw met 393 appartementen
Stad: Zoetermeer
Type: ontwikkeling
Vloeroppervlakte: 34.875 m²
Hoogte: 35 meter
Status: in ontwikkeling

Terra Nova omvat de herwontwikkeling van het kantoorpand naar woongebouw met 393 appartementen.
Transformatie: Het bestaande casco wordt behouden en uitgebreid om het gebouw geschikt te maken voor 393 moderne duurzame woningen met corridor. Het woongebouw vormt de primeur van de Entree. Het wordt geheel vernieuwd en gemodernseerd en voldoet daarmee aan de eisen van BENG nieuwbouw wonen. Het bestaande souterrain wordt geschikt gemaakt voor fietsparkeren en het autoparkeren wordt voorshands ondergebracht op het bestaande naastgelegen parkeerterrein.
Programma: De 385 zelfstandige appartementen zijn voornamelijk gericht op de segmenten goedkoop en middenduur (48-94 m2 GO). Tot ca. 130 appartementen kunnen geschikt gemaakt worden voor levensloopwonen. Tot slot komen er aan de zijde van de Afrikaweg 8 stadswoningen over 2 lagen.
Voortgang: De omgevingsvergunning voor de realisatie is onherroepelijk en nadat de verkoop tot stand is gekomen kan de realisatie aanvangen.

Pytrik Ferwerda

Head of Asset- and Property Management

Pytrik Ferwerda is in 2007 in dienst getreden bij Breevast als Head of Asset- and Property Management nadat hij op dit gebied uitgebreide ervaring heeft opgedaan in diverse property- en asset managementfuncties bij zowel Boer Hartog Hooft als Actys/Dynamis. Deze functies brachten hem management- en vastgoedervaring bij enkele van de grootste vastgoedbeheerders van Nederland. Pytrik heeft goede kennis van – en netwerken in – de Nederlandse vastgoedmarkt, zowel binnen het investeerders- als binnen het ontwikkelingssegment. Pytrik heeft een master in Bedrijfseconomie en een postdoctorale graad Master of Real Estate (MRE) van de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij lid van de Alumnivereniging van de Masters of Real Estate van de Amsterdam School of Real Estate.